NeoTer, un concept 100% românesc marca TeraPlast, care garantează:

- 10 ani garanție*
- Calitate certificată a produselor
- Durată de utilizare medie, de 50 de ani
- Servicii profesioniste – calcul necesar materiale, echipe de montaj specializate, intervenții și call center, suport garanție și post-garanție
- Soluții de livrare și montaj
- Garanții suplimentare
- Asigurare răspundere civilă pentru produsele fabricate de TeraPlast SA
garantie neoter teraplast
Despre Neoter istoric vechime

Modern nou și, totuși, folosit de mii de ani

Încălzirea centrală cu calorifere a fost introdusă începând cu anii 1930 și de atunci a fost folosită ca sistem standard de încălzire pentru case și ulterior pentru apartamente, birouri, spații industriale etc., rămânând mai mult sau mai puțin neschimbată în ultimele 8 decenii.

Încălzirea prin pardoseală însă, o modalitatea modernă, introdusă în ultimul deceniu, este recomandarea experților ca fiind un sistem de încălzire preferat, ce oferă beneficii de neegalat față de sistemul clasic de încălzire, cu radioatoare, dar în același timp, confort sporit și lux de neegalat.Totuși, aceasta, deși pare o soluție modernă, a fost inventată cu secole în urmă și era folosită cu succes la romani: podeaua era ridicată la aproximativ 20 de centimetri de suprafaţă (dar înălţimea poate varia în funcţie de locuinţă), fiind susţinută de stâlpi construiţi din cărămidă şi mortar. Se construia un furnal în colţul camerei, iar aerul fierbinte provenit din acesta circula în spaţiul de sub podea.

Încălzirea în pardoseală – avantaje, beneficii, mituri

Linie de producție nouă, complet automatizată

TeraPlast este una dintre puținele companii din România care obține aceste produse din material PEX, cu barieră de oxigen, pe dimensiuni de țevi de la 16 până la 32 mm, printr-o linie de producție nouă, complet automatizată, pentru procesul de extrudare a țevilor PEX-a într-o singură etapă.

Linia de producție asigură depozitarea materialului și transportul, cântărirea gravimetrică (componente solide și lichide) și procesul de extrudare în sine. Cuptorul cu infraroșu pentru reticulare a țevilor, tehnologia de vid și răcire, dozarea corectă a cantității de peroxizi, coextrudarea stratului de barieră și adeziv de oxigen, sisteme control și bobinator automat, totul, într-un proces de fabricare inovativ, modern și sigur, eficient și complet automatizat.
Țeavă NEOPE-XA by TeraPlast cu barieră de oxigen incalzire-pardoseala
Performanța ridicată este și o rezultată a co-extrudării cu straturi suplimentare pe țeavă: un strat de barieră la oxigen (EVOH), un strat protector exterior (polietilenă) și straturile de adeziv. Stratul EVOH asigură impermeabilitatea la oxigen, agentul termic și instalațiile din sistem fiind protejate de coroziune.
Aspectul de precizie, monitorizare și siguranță, respectat pe tot parcursul producției, crearea, utilizarea și optimizarea rețetelor proprii - prin dozare gravimetrică multicomponentă, dar și a prezența cuptoarelor unice cu infraroșu - asigură o ghidare specifică a țevii și distribuția optimă a lungimii de undă a radiației infraroșii, contribuie la fabricarea unui produs PEX-a de înaltă calitate, cu performanțe ridicate, mai ales în cazul sistemelor de încălzire prin pardoseală, Neoter.
Gradul ridicat de reticulare al țevilor asigură rezistența pe termen lung la presiune dar și o flexibilitate ridicată și ușurință de instalare printr-o tehnică de măsurare a grosimii peretelui cu ultrasunete. Măsurarea este una foarte precisă - dimensiunea peretelui, ovalitatea, cu o precizie de 0.02 mm. Astfel, ne asigurăm că produsele rezultate îndeplinesc cele mai ridicate standarde de calitate.
Tehnologia utilizată asigură o stabilitate a produselor, și o durată de viață dovedită de peste 50 de ani, la temperatura recomandată (*durata medie de viață scade pe măsură ce aceste țevi sunt utilizate la aceste temperaturi constant ridicate).

Diferențe sistem radiant versus sistem prin convecție

Sistemele de încălzire pot fi de mai multe feluri, însă cele mai des întâlnite sunt cele radiante și cele prin convecție. Încălzirea radiantă, un principiu de funcționare al sistemului de încălzirea prin pardoseală se explică prin modul radiant în care este distribuită căldura și prin „confortul termic” realizat prin această formă de încălzire.

Radiatoarele funcționează prin încălzirea aerului din jurul lor prin convecție – aerul încălzit de un calorifer se ridică spre tavan și odată ce acest aer cald s-a răcit, el „cade” la nivelul solului pentru a fi încălzit din nou prin convecția caloriferului, creând astfel un flux de curenți de aer, calzi și reci, distribuiți neuniform în încăpere, cu zone mai calde lângă calorifere și mai reci în partea de jos, la nivelul pardoselii.

sistem_incalzire_grafic

Zonare – control absolut pentru fiecare încăpereIncălzirea prin pardoseală aduce un real avantaj în cazul spațiilor unde se dorește controlul fiecărei încăperi, în funcție de nevoi, prin termostate individuale, conectate la aplicatia NeoTer. În acest fel, este foarte ușor să reduci temperatura ambientală în spațiile pe care nu le folosești, reducând astfel, substanțial consumul de gaze naturale, la orice ora, foarte ușor, de la distanță.
zonare temperatura neoter teraplast. Sistem complet de incalzire pardoseală NeoTer by TeraPlast
NeoTER QR Code

Aplicația NeoTer este dezvoltată special pentru a avea un control eficient asupra nivelului de temperatură dorit de către Dumneavoastră.Controlul de la distanță, posibilitatea de programare pe intervale orare și zile (L-V și S-D) și conectarea directă la router a termostatelor oferă libertatea utilizatorului de a seta și optimiza sistemul NeoTer în funcție de nevoile sale specifice.
0
    Wishlist
    Coșul dvs este golRevenire la shop

    Abonează-te la newsletter

    Fii la curent cu ofertele și tutorialele noastre