Tehnologie de ultimă generație

Pentru sistemul de încălzire prin pardoseală NeoTer, folosim doar materii prime de o calitate superioară și garantată de producători. Principala componentă a sistemului sunt țevile NEOPE-XA – polietilenă reticulată cu peroxizi - și NEOPE-RT TIP II – polietilenă „raised temperature”. Acestea sunt cele mai utilizate tipuri de țeavă pentru sistemele de încălzire prin pardoseală.
hero-image-hp-neoter-teraplast

Linia de producție asigură depozitarea materialului și transportul, cântărirea gravimetrică (componente solide și lichide) și procesul de extrudare în sine. „Cuptorul” cu infraroșu pentru reticularea țevilor, tehnologia de vid și răcire, dozarea corectă a cantității de peroxizi, co-extrudarea stratului de barieră de oxigen și a straturilor de adeziv, sisteme control și bobinator automat, totul, într-un proces de fabricare inovativ, modern și sigur, eficient și complet automatizat.

Linie de producție nouă, complet automatizată

TeraPlast este una dintre puținele companii din România care obține aceste produse din material PEX, cu barieră de oxigen, pe dimensiuni de țevi de la 16 până la 32 mm, printr-o linie de producție nouă, complet automatizată, pentru procesul de extrudare a țevilor PEX-a într-o singură etapă.

Linia de producție asigură depozitarea materialului și transportul, cântărirea gravimetrică (componente solide și lichide) și procesul de extrudare în sine. Cuptorul cu infraroșu pentru reticulare a țevilor, tehnologia de vid și răcire, dozarea corectă a cantității de peroxizi, coextrudarea stratului de barieră și adeziv de oxigen, sisteme control și bobinator automat, totul, într-un proces de fabricare inovativ, modern și sigur, eficient și complet automatizat.
Performanța ridicată este și o rezultată a co-extrudării cu straturi suplimentare pe țeavă: un strat de barieră la oxigen (EVOH), un strat protector exterior (polietilenă) și straturile de adeziv. Stratul EVOH asigură impermeabilitatea la oxigen, agentul termic și instalațiile din sistem fiind protejate de coroziune.
Aspectul de precizie, monitorizare și siguranță, respectat pe tot parcursul producției, crearea, utilizarea și optimizarea rețetelor proprii - prin dozare gravimetrică multicomponentă, dar și a prezența cuptoarelor unice cu infraroșu - asigură o ghidare specifică a țevii și distribuția optimă a lungimii de undă a radiației infraroșii, contribuie la fabricarea unui produs PEX-a de înaltă calitate, cu performanțe ridicate, mai ales în cazul sistemelor de încălzire prin pardoseală, Neoter.
Gradul ridicat de reticulare al țevilor asigură rezistența pe termen lung la presiune dar și o flexibilitate ridicată și ușurință de instalare printr-o tehnică de măsurare a grosimii peretelui cu ultrasunete. Măsurarea este una foarte precisă - dimensiunea peretelui, ovalitatea, cu o precizie de 0.02 mm. Astfel, ne asigurăm că produsele rezultate îndeplinesc cele mai ridicate standarde de calitate.
Tehnologia utilizată asigură o stabilitate a produselor, și o durată de viață dovedită de peste 50 de ani, la temperatura recomandată (*durata medie de viață scade pe măsură ce aceste țevi sunt utilizate la aceste temperaturi constant ridicate).
casuta_neoter

Sistemul de încălzire prin pardoseală NeoTer by TeraPlast are următoarea componență:

 • Țeavă încălzire prin pardoseală: NEOPE-XA – polietilenă reticulată cu peroxizi NEOPE-RT – polietilenă „raised temperature”.
 • Placă termo-izolatoare (cu nuturi din polistiren și placă lisă tacker);
 • Ansamblu Distribuitor - Colector INOX cu debitmetre;
 • Accesorii (bandă perimetrală, rosturi de dilatare);
 • Fiting cu inel de strângere, cu filet – adaptor EUROCON, cu inel de strângere îmbinare demontabilă
 • Set robineți cu bilă, din alamă cu hollender;
 • Cutie pentru distribuitor, montaj în perete;
 • Sistem de automatizare.
Țevile de tip PE-X, din polietilenă modificată/ reticulată, în 5 straturi, cu barieră de oxigen, sunt cele mai utilizate/ preferate de instalatori, datorită flexibilității, a ușurinței în montaj, pentru încălzirea prin pardoseală, racordării caloriferelor și instalații de distribuție apă caldă/ apă rece (potabilă). TeraPlast SA este una dintre puținele companii din România care obține aceste produse din material PE-X, cu barieră de oxigen, pe dimensiuni de țevi de la 16 până la 32 mm, printr-o linie de producție nouă, complet automatizată pentru procesul de extrudare a țevilor PE-Xa într-o singură etapă.

Aspectul de precizie, monitorizare și siguranță, respectat pe tot parcursul producției, crearea, utilizarea și optimizarea rețetelor proprii - prin dozare gravimetrică multicomponentă, dar și a prezența cuptoarelor unice cu infraroșu - asigură o ghidare specifică a țevii și distribuția optimă a lungimii de undă a radiației infraroșii, contribuind la fabricarea produsului NEOPE-XA de înaltă calitate, cu performanțe ridicate, mai ales în cazul sistemelor de încălzire prin pardoseală, NeoTer by TeraPlast.
Gradul ridicat de reticulare al țevilor asigură rezistența pe termen lung la presiune și temperatură dar și o flexibilitate ridicată și ușurință de instalare. Printr-o tehnică de măsurare a grosimii peretelui cu ultrasunete, măsurarea este una foarte precisă - dimensiunea peretelui, ovalitatea, având o precizie de 0.02 mm. Astfel, ne asigurăm că produsele rezultate îndeplinesc cele mai ridicate standarde de calitate.

Tehnologia utilizată asigură o stabilitate a produselor, și o durată medie de viață dovedită de 50 de ani (dovada utilizării medii de viață este demonstrată prin teste conform standard de produs), la temperatura recomandată (*durata medie de viață scade pe măsură ce aceste țevi sunt utilizate la temperaturi constant ridicate, nerecomandate pentru sistem).

Performanța ridicată este și rezultatul co-extrudării cu straturi suplimentare pe țeavă: un strat de barieră la oxigen (EVOH), un strat protector exterior (polietilenă) și straturile de adeziv. Stratul EVOH asigură impermeabilitatea la oxigen, instalațiile din sistem fiind protejate de coroziune.

Acestea sunt țevile cu barieră de oxigen NEOPE-XA de la NeoTer by Teraplast. Țevile sunt produse în 5 straturi, după cum urmează:

 • Stratul interior din polietilenă reticulată, flexibilă, puternică și rezistentă la temperaturi și presiuni ridicate
 • Bariera împotriva difuziei de oxigen – EVOH (Ethylene vinyl alcohol) care are rol de a împiedica difuziunea oxigenului în agentul termic. Avantajul major al barierei de oxigen dispusă la interior este acela că nu există riscul zgârierii ei și astfel nu afectează performanța țevilor și eficiența împotriva pătrunderii moleculei de oxigen.
 • Cele două straturi de adeziv care asigură fixarea stratului EVOH în interiorul țevii
 • Strat exterior din polietilenă, puternic şi flexibil pentru protecția mecanică.
Țeavă NEOP-XA de la Neoter by TeraPlast. Vezi detalii
Țeavă NEOPE-RT II by TeraPlast with oxigen barrier
Logo_neope_RT-tevi-neoter-teraplast

Țevi NEOPE-RT de la NeoTer by TeraPlast. Țevile sunt produse în 5 straturi, după cum urmează:

 • Stratul interior din polietilenă, puternic şi flexibil pentru protecția mecanică
 • Bariera împotriva difuziei de oxigen –EVOH (Ethylene vinyl alcohol) care are rol de a împiedica difuziunea oxigenului în agentul termic. Avantajul major al barierei de oxigen dispusă la interior este acela că nu există riscul zgârierii ei și astfel nu afectează performanța țevilor și eficiența împotriva pătrunderii moleculei de oxigen.
 • Cele două straturi de adeziv care asigură fixarea stratului EVOH în interiorul țevii
 • Strat exterior din polietilenă, puternic şi flexibil pentru protecția mecanică.
Țeavă NEOPE-RT de la Neoter by TeraPlast. Vezi detalii
0
  Wishlist
  Coșul dvs este golRevenire la shop

  Abonează-te la newsletter

  Fii la curent cu ofertele și tutorialele noastre